Bærum Naturfestival - Botanisk tur Sandvikselva

Bærum Naturfestival - Botanisk tur Sandvikselva

Mandag 2. september kl. 18.30: Sandvikselva, Rud, Bærum

Fremmøte: Utenfor parkeringshuset ved Sandvika videregående skole, Sandvika. Samarbeidspartner: Bærum Elveforum

Vi i Buskerud Botaniske Forening bekymrer oss for tilstanden i fjorden, og for elver og vann. I den forbindelse tenker vi å bidra med den aktiviteten vi er best på, nemlig artskartlegging. Sommeren 2024 kommer vi til å være i felt, med kurs og kartlegging. Vi ser vel for oss at dette er et prosjekt vi må arbeide med over lengre tid. I forhold til livet i fjorden, er jo også floraen/tilstanden i alt vann som renner ut i fjorden viktig.

Det blir det opplæring i bruk av mobilversjonen av artsobservasjoner, mobil.artsobservasjoner.no. Du kan se hvordan funksjonen virker på en pc på denne lenka. Brukerne må stille inn kameraet på mobilen slik at koordinater registreres på bildet.  Så leser programmet tid og sted fra bildet, og Artsoraklet vil foreslå en art (som må kvalitetssikres). Så kom igjen, skaff deg brukernavn og passord på artsobservasjoner.no. Når du velger Bidra med ditt funn, og følger instruksjonene, kan du siden gå inn og kontrollere funnet via pc’en.

Dersom du vil jobbe med vannplanter på egen hånd, se på NIVAs flora på nett, Fotoflora for norske vannplanter: https://www.niva.no/omradesider/fotoflora-for-norske-vannplanter.

Medlemsforeningene i Sabima er invitert.

Turleder: Kristin Bjartnes, mobil 90952045, epost:buskerud@botaniskforening.no